13 november 2017

Dansstijlen

Woman Power Hour
Deze intervalgebaseerde les combineert full-body krachttraining met aerobics. Ontworpen om je lichaam te versterken, je uithoudingsvermogen te verbeteren en je geest leeg te maken voordat je aan je drukke dag begint, of juist net een drukke werkdag afsluit.

 

Zumba
Zumba 18+: Zumba is een fitnessprogramma dat Latijnse en internationale muziek combineert met dansbewegingen. Zumba-routines bevatten intervaltraining – afwisselend snelle en langzame ritmes – om de cardiovasculaire conditie te helpen verbeteren.

Zumba 55+: Zumba 55+ is een versie met een lagere intensiteit van de typische Zumba les en is ontworpen om te voldoen aan de anatomische, fysiologische en psychologische behoeften van senioren. Zumba 55+ een geschikte optie voor oudere volwassenen die op zoek zijn naar alternatieve manieren om hun trainingsdoelen te bereiken.

 

Dancer Flexclass
Deze les is ontworpen om dansers te helpen flexibeler te worden. Het zal ook hun kracht ontwikkelen met een totale lichaamstraining. Deze les maakt gebruik van Pilates techniek en kinesiologie. Dansers die sterker of flexibeler willen worden zal deze les helpen om die doelen te bereiken.

 

Tai Chi Tao/Chi Kung
Wil je minder stress en meer energie?

 

Tai Chi Tao is met aandacht rustig (mindfull) en ontspannen bewegen. De lessen zijn vooral gericht op ontspanning en het voelen van de beweging. De oefeningen zijn relatief eenvoudig en je ontwikkelt er basisvaardigheden mee zoals: aarding, ontspanning, ademhaling, concentratie, balans, coördinatie, souplesse en lichaamsbewustzijn. De oefeningen bestaan uit houdingscorrecties, rustige ontspannen herhalende bewegingen, meditatieve lopen, vijf elementen oefeningen, visualisaties en zelfmassages. Het regelmatig beoefenen van Tai Chi Tao heeft een harmoniserende en vitaliserende werking op ons hele lichaam.

 

Newline
Wil je dansen maar heb je geen danspartner? Dan is Newline de stijl voor jou! Het stamt af van het Line Dance uit Amerika, maar Newline heeft het oubollige karakter afgeschud en biedt een breed scala aan dansen op hedendaagse muziek. Deze sociale lessen draaien om ontspanning en gezelligheid, gewoon even lekker dansen!

 

Newline wedstrijdklasse
De Newline wedstrijdklasse draait om danstechniek in alle smaken. Van east coast swing tot west coast swing, van chacha tot wals, van hiphop tot showdance- en dat alles zonder partner! Deze lessen zijn gericht op de wedstrijden van de World Country Dance Federation, waar de leerlingen titel na titel in de wacht slepen. Wil jij allround, technisch onderbouwd danser worden? Dan is dit iets voor jou!

 

Barre Fit
Barre Fit, inmidels overgewaaid vanuit de “States“, is een effective fitness les die ballet geïnspireerde bewegingen combineert met elementen van Pilates, dans, yoga en krachttraining. De meeste lessen bevatten een ballet bar en gebruiken klassieke dansbewegingen zoals de typische “plié” en “tendue”, en belooft een sterk en strak lichaam.

 

Flexi Fit
Flexi Fit is de perfecte aanvulling op je workout. Tijdens deze 30 min durende les werken we aan het versoepelen van onze spieren. Stretchen verbeterd flexibiliteit, postuur, bloedsomloop en verminderd stress. Probeer onze les op dinsdag om 11:15!

 

Modern
Contemporary of wel hedendaagse dans ontstond in de 20e eeuw en combineerde elementen uit verschillende dansgenres, waaronder modern, jazz, lyrisch en klassiek ballet, in een poging de natuurlijke energie en emoties van hun lichaam te verkennen.

Studenten leren hun lichaam op verschillende manieren te gebruiken en ze richten zich op ademhaling, houding, om een verbinding tussen geest en lichaam tot stand te brengen.

 

Techniek Ballroom/Latin
Binnen stijldansen zijn er twee disciplines te onderscheiden: Ballroom & Latin. Met in totaal tien dansstijlen onder deze noemers is deze les erg veelzijdig. Er wordt aandacht besteed aan de techniek van elk van deze dansstijlen, welke wereldwijd bepaald is. Latin- en Ballroomdansers spreken dus overal ter wereld dezelfde (dans)taal! Wil jij ook deze taal leren spreken? Dan is dit de les voor jou.

 

Kleuterdans
Deze lesvorm is speciaal ontwikkeld om de peuter/kleuter voor te bereiden op de verschillende dansvormen. Door het gebruik van verschillende soorten muziek wordt hun belevings -en fantasiewereld naar voren gebracht. Na de basisvormen aan de barre wordt de gehele les in speelse vorm aangeboden.

 

ADV Klassiek/Modern
6-9 jaar: Tijdens deze all-round oriëntatie cursus leren kinderen de basis van verschillende dansstijlen en technieken, waaronder klassiek ballet en jazz. Ook zal er tijd besteed worden aan urban stijlen. De leerlingen word op een speelse maar gestructureerde manier gemotiveerd hun eigen persoonlijkheid te vinden d.m.v. coördinatie, ritme, ruimtegebruik, snelheid, lenigheid, en dansgevoel.

10-12 jaar: De leerlingen van deze cursus zullen zich verdiepen in de technieken en karakteristieken van verschillende dansstijlen, zoals klassiek ballet, jazz, modern en urban stijlen. Er zal gewerkt worden aan samenwerking en creativiteit. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan improvisatie, houding, muzikaliteit en coördinatie. Vooral dansplezier blijft een belangrijke rol spelen in de les.

13+ jaar: Van onze 13+ studenten wordt verwacht dat zij gestructureerd en gedisciplineerd te werk kunnen gaan zodat er niet alleen tijd besteed kan worden aan het verbeteren van techniek en creatie, maar ook inlevingsvermogen, lenigheid en concentratie. Zij zullen leren hoe men zich als danser ontwikkelt door o.a aandacht te besteden aan zelf reflectie en algemene danskennis.

 

Streetdance
Kids: Streetdance vindt haar oorsprong in, de naam zegt het al, ‘the streets’. Tegenwoordig kan de dansvorm gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funk dansstijlen. In deze les leren de leerlingen verschillende choreografieën en de bijbehorende technieken. Daarnaast wordt er gewerkt aan teambuilding en het synchroon dansen met elkaar.

 

Teens: Streetdance vindt haar oorsprong in, de naam zegt het al, ‘the streets’. Tegenwoordig kan de dansvorm gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funk dansstijlen. In deze les leren de leerlingen verschillende choreografieën en de bijbehorende technieken. Daarnaast wordt er gewerkt aan teambuilding en het synchroon dansen met elkaar.

 

Streetdance Wedstrijdteam
Het Streetdance wedstrijdteam is een besloten team waarvoor auditie gedaan kan worden. Dit team werkt aan het aanleren van streetdance routines, het perfectioneren hiervan, het samenwerken als een team en aan performance-skills. En dat alles met een duidelijk doel: grenzen verleggen op de wedstrijden.

 

West Coast Swing
West Coast Swing (WCS) is over komen waaien uit Amerika, en is inmiddels al flink populair in o.a. Duitsland, Frankrijk, België en Engeland. Deze vorm van koppeldansen vindt haar oorsprong in de lindy hop, boogiewoogie en andere swing dansen, en kenmerkt zich door de grote mate van vrijheid die beide partners hebben om te reageren op de muziek. Het leuke van deze les is dat je geen vaste partner nodig hebt!

 

*Normaal gesproken ‘roteren’ alle danspartners tijdens deze les, om met iedereen te dansen. Wegens de huidige situatie met het covid-19 virus zijn wij genoodzaakt dit tijdelijk anders aan te pakken, we zullen dit bekijken aan de hand van de hoeveelheid aanmeldingen.

 

Mom Fit*
Deze babyvriendelijke les biedt een volledige lichaamstraining. Cardio, uithoudingsvermogen, buikspieren en flexibiliteit. Profiteer van meer energie, verbeterde houding, minder pijn en een sterkere core. Dit is ook nog eens een leuke kans om contact te maken met andere nieuwe moeders. Alle fitnessniveaus zijn welkom.

*Voor moeders en babies vanaf 4 weken, 6 weken met keizersnee.

 

High Heels
High heels is een energieke, actievolle dansles op hoge hakken! Heels bevat genres van pop, jazz, en hiphop en wacking, een dansvorm gemaakt in de clubs van Los Angeles, afkomstig uit het disco-tijdperk van de jaren 70 in Los Angeles.

De beste les om te werken aan je “sassyness”, terwijl je je concentreert op techniek en lijnen. Deze les is geschikt voor alle niveaus en hakken zijn niet verplicht.

 

Algemene dans vorming 2
In deze les worden de leerlingen spelenderwijs voorbereid op verschillende dansstijlen. Zo raken ze bekend met het aanleren van choreografieën en het synchroon dansen met elkaar. Ook het verbeteren van de lenigheid komt aan bod. Daarnaast staat plezier op nummer 1 en maken we er altijd een gezellige les van!

 

Moves
De naam zegt het al: hier leren de leerlingen moves! De meest hippe, urban dansstijlen komen aan bod waarbij de focus ligt op het aanleren van choreografieën en het synchroon dansen met elkaar. Daarnaast staat plezier op nummer 1 en maken we er altijd een gezellige les van!

 

Ballroom/Latin
Binnen stijldansen zijn er twee disciplines te onderscheiden: Ballroom & Latin. Met in totaal tien dansstijlen onder deze noemers is deze les erg veelzijdig. Er wordt aandacht besteed aan de techniek van elk van deze dansstijlen, welke wereldwijd bepaald is. Latin- en Ballroomdansers spreken dus overal ter wereld dezelfde (dans)taal! Wil jij ook deze taal leren spreken? Dan is dit de les voor jou.

 

 

 

error: Content is protected !!