13 november 2017

Dansstijlen

Newline, Linedance

Lekker dansen zonder partner op verschillende soorten moderne muziek.
Tijdens de verschillende lessen worden er op verschillende niveau’s choreografieën uitgelegd en herhaald, om vervolgens op muziek te worden gedanst.
Sneakers, of laarzen, het maakt niet uit. Plezier, daar draait het om!

Urban

Droom jij van een performance op het podium en hou jij van verschillende stijlen dans?
Dan is Urban echt wat voor jou! Met een mix aan stijlen wordt er gewerkt aan een show!

Tai Chi

Ontspanning in beweging, 
aandacht in het lichaam, 
het denken komt tot rust, 
een moment voor jezelf.

Tai Chi TAO is een meer dan meer dan 5000 jaar oude Chinese bewegingsleer.
Het zijn zachte vloeiende bewegingen, die gebaseerd zijn op yin en yang (leeg en vol) en de vijf elementen, water, hout, vuur, aarde en metaal. Hierdoor gaat de energie weer beter door de meridianen, de energiebanen in je lichaam, stromen waardoor de organen beter kunnen gaan functioneren. De bewegingen worden samen met de juiste ademhaling op meditatieve muziek gemaakt. Je maakt je hoofd leeg, niet denken maar voelen. Tai chi Tao is gewoon bewegen met daarachter een prachtige natuurfilosofie

Streetdance

Een verzameling van dansvormen ontstaan op straat, in clubs en scholen.
Een coole manier van dansen, met bewegingen die vaak niet zo moeilijk zijn, maar er altijd stoer uitzien.

Ballroom & latin

Voor jong en oud! Lekker met een danspartner een avondje van huis zijn. Ieder jaar leer je een aantal van de Latin en Ballroom stijlen en worden de reeds bekende stijlen uitgebreid!

Leren stijldansen in een ongedwongen sfeer, met vrolijke en gezellige mensen om je heen.
Door onze lesmethodes zul je merken dat het niet alleen leuk is, maar dat het eigenlijk ook allemaal vanzelf gaat.
Bij de beginners cursus stijldansen, maak je kennis met de basispassen van de foxtrot/quickstep, Engelse wals, tango, maar natuurlijk met de cha cha, rumba en de jive. Later leer je ook de samba, de slow foxtrot en de paso doble.

Heb je al eens gedanst, dan is dit ook u kans om het weer op te pakken.
Wil je niet bij de beginners cursus starten dan zijn er ook andere mogelijkheden.

En wil je nog verder?
Dan hebben we ook een les speciaal voor gevorderde techniek.

Voor de lessen is een danspartner wel gewenst.

West Coast Swing

Vlot, vrolijk en eindeloze mogelijkheden met deze swingende dansstijl.

Het draait om connectie en elasticiteit en techniek is belangrijk, maar je eigen expressie en improvisatie zijn net zo belangrijk. En in tegenstelling tot de meeste partner dansen, geldt dit voor zowel de leader als de follower.
West Coast Swing geeft door zijn basis ritme veel mogelijkheden om je eigen stijl en groove toe te passen op de muziek. De muziek waarop je deze dans danst is ook heel divers o.a. hiphop, jazz, blues en contemporary.
Ondanks dat het een partnerdans is, is een vaste partner is niet nodig. (Maar wel handig.)

 

Algemene dans vorming

Uw kind maakt spelenderwijs kennis met dans.
Via dans en ballet worden ze geprikkeld om hun bewegings-mogelijkheden verder te ontwikkelen. Vooral qua basishouding en muzikaliteit. Deze les is voor de jongsten onder ons en is voorbereidend op klassiek ballet. Maar nadien kan ook nog gekozen worden voor andere dansvormen als jazzdans en streetdance.

Spelenderwijs krijgen de leerlingen  allerlei basisbewegingen aangeleerd die belangrijk zijn voor de motorische ontwikkeling in deze leeftijd. De les vormt zich door met thema’s te werken en wordt ondersteund door verschillende soorten muziek.

Dansplezier is wat tijdens de lessen voorop staat en wordt gestimuleerd op creatieve wijze.

KidsDance

De KidsDance lessen zijn wat technischer opgebouwd dan de kleuter-, en peuter lessen. En wordt doormiddel van een opwarming, technische oefeningen, verplaatsingen en een dansante combinatie aan een danstraining gewerkt met de leerlingen. De structuur binnen de les zorgt ervoor dat de kinderen optimaal dans kunnen leren, doordat de oefeningen opbouwend aangeboden worden. Naast de technische benadering binnen de les is dansplezier iets van in deze lessen voorop staat en dit wordt op een creatieve manier bij de kinderen in de lessen gestimuleerd

Binnen de les kan uw kind optimaal leren dansen, doordat de oefeningen opbouwend aangeboden worden.

Showdance

Showdance, een combinatie om van te dromen. Showdance, de naam zegt het al; Dansen voor de show, alsof je op het podium staat.

Show-dance heeft niet een specifieke dansstijl maar heeft de wortels uit de jazz dansstijl. Vanuit de jazzdans zijn verschillende stijlen ontwikkeld en hier is dan ook de show-dance uit voort gekomen. Het is een dansstijl met veel gezichten en diversiteit binnen de lessen, van een echte leuke swingende jazz-les kan er een blok later gewerkt worden met het thema Broadway of dansen met een salsa/ latin tintje of zelfs een street-dance uitstapje.
Kortom dit is een les waar alles in kan en je altijd uitgedaagd wordt voor nieuwe dansen!

error: Content is protected !!